Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

Tweety...το πιό γνωστό καναρίνι

Φιγούρα των κινουμένων σχεδίων. Πρόκειται για ένα κίτρινο ανθρωπόμορφο καναρίνι, που βγήκε από τα στούντιο της «Γουόρνερ» και πρωταγωνίστησε στις σειρές κινουμένων σχεδίων «Looney Tunes» και «Merrie Melodies».
Ο Τουίτι είναι δημιούργημα του καρτουνίστα Μπομπ Κλάμπετ (1913-1984) . Πηγή για την έμπνευσή του αποτέλεσε μιά δική του φωτογραφία όταν ήταν μωρό. Ο Τουίτι πρωτοεμφανίσθηκε στην ταινία μικρού μήκους «A Tale of two Kitties», που έκανε πρεμιέρα στις 21 Νοεμβρίου 1942. Ο Ορσον, όπως ήταν το πρώτο του όνομα, έπρεπε να αντιμετωπίσει δυό πεινασμένους γάτους ονόματι Μπάμπιτ και Κατσέλο ,γι’ αυτό ο Κλάμπετ τον προίκισε με επιθετικότητα και θρασύτητα.
Το 1947 βρίσκει τον Κλάμπετ να δουλεύει πάνω σε μια ταινία, όπου ο Τουίτι θα έπρεπε να ειναι αντιμέτωπος ενός ασπρόμαυρου γάτου, τον οποίον είχε δημιουργήσει ο Φριτζ Φρίλεγκ. Όμως ο Κλάμπετ άφησε την «Γουόρνερ» και ο Φρίλεγκ ανέλαβε την ολοκλήρωση της ταινίας.
Ο Τουίτι απέκτησε πιο ήπιο χαρακτήρα, αλλά μεγαλύτερη ευστροφία προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Γάτο, που αργότερα πήρε το όνομα Συλβέστρος. Η ταινία «Tweetie Pie» σημείωσε μεγάλη επιτυχία και χάρισε ένα όσκαρ στην «Γουόρνερ».
Από τότε ο Τουίτι και ο Σιλβέστρος, αν και θανάσιμοι αντίπαλοι, έγιναν ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων.
 Μάλιστα το 1998 τιμήθηκαν από τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία με γραμματόσημο, που απεικόνιζε τις φιγούρες τους.
Τουίτι και Σιλβέστρος ζουν στο σπίτι της Γιαγιάς, αλλά ο αχόρταγος Συλβέστρος εποφθαλμιά το κίτρινο καναρίνι. Θέλει πάση θυσία να το καταβροχθίσει και πάντα σκαρφίζεται όλο και πιό περίτεχνα κόλπα για να πετύχει τον σκοπό του.
Ομως πάντα αποτυγχάνει, είτε από δικά του λάθη είτε από την πονηριά του Τουίτι, που οδηγεί τον διώκτη του στην Γιαγιά ή στον Εκτορα το μπουλντόγκ, που αναλαμβάνουν να τον συνετίσουν έστω προσωρινά


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: