Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Θωμάς Αθ. Αγραφιώτης

Ο Θωμάς Αθ. Αγραφιώτης γεννήθηκε το 1976 στην Κοζάνη. Είναι  δάσκαλος  και  καραγκιοζοπαίχτης. Διδάσκει ως λέκτορας  το μάθημα «Η Τέχνη του νεοελληνικού Θεάτρου Σκιών ως Μέσο Αγωγής των παιδιών» στο τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη της Φλώρινας. Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την παιδαγωγική διάσταση της τέχνης του Καραγκιόζη και την αξιοποίησή της στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Είναι αιρετό μέλος στο επταμελές Καλλιτεχνικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών.
Έχει κερδίσει (το 2008) το Βραβείο Πρωτότυπου (Νέου) Σεναρίου στους 4ους Ελληνικούς Αγώνες Θεάτρου Σκιών στην Πάτρα με το έργο «Ο Θησαυρός του Θεού». Συμμετέχει (μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων) κάθε άνοιξη στο Διεθνές «Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου» του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
Γράφει πρωτότυπα έργα για το θέατρο σκιών και βοηθά όλους τους καραγκιοζοπαίχτες και φιλους του θεάτρου σκιών με αξιόλογες πληροφορίες.
Εχει μοναδικό αρχείο για τους Ελληνες καραγκιοζοπαίχτες και πλούσια συλλογή  βιβλίων και συλλεκτικών αντικειμένων για το θέατρο σκιών.
Ειναι απλα ο Θωμάς ,ο φίλος και συμβουλάτορας όλων μας.


Κοινοποιήστε το στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: