Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Τα πρώτα Ελληνικά γραμματόσημα

Το βίντεο αποτελείται από τρία μέρη γραμματοσήμων :
1-Πρώτα Ολυμπιακά (1896)
Όπως στους Ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας έτσι και στην παγκόσμια ιστορία των Ολυμπιακών αθλητικών γραμματοσήμων η Ελλάδα έχει την πρωτιά. Με την έναρξη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου 1896 κυκλοφορεί και η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με αθλητικές παραστάσεις. Τα σχέδια επιλέχθηκαν από τον καθηγητή Γ. Σβορώνο και τα φιλοτέχνησε ο Ελβετός καθηγητής A. Guilleron. Τις χαλύβδινες μήτρες κατασκεύασε ο Γάλλος χαράκτης Ε. Mouchon.
2-Πρώτα Ελληνικά (1861)
Τα πρώτα Ελληνικά γραμματόσημα απεικονίζουν την κεφαλή του ταχυδρόμου των θεών Ερμή. Κυκλοφόρησαν το 1861 , σχεδιάστηκαν από τον Albert Barre και εκτυπώθηκαν στη Γαλλία.
3-Και η αναμνηστική έκδοση ¨Ολυμπιακοί Αγώνες 1906¨
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1906 οργανώθηκαν στην Αθήνα σε ανάμνηση της δεκαετίας από την αναβίωση του θεσμού στην Αθήνα του 1896. Η σημαντική αξία αυτών των Αγώνων είναι το ότι στήριξαν τον επικίνδυνα κλυδωνιζόμενο θεσμό μετά τις παταγώδεις αποτυχίες στο Παρίσι (1900) και στο Σεν Λούις (1904) , όχι μόνο για την χαμηλή συμμετοχή , αλλά και για την μετατροπή τους σε διεθνείς εμποροπανηγύρεις και εκθέσεις , γεγονός που παραδέχθηκε και ο Κουμπερτέν, μη κρύβοντας την απογοήτευσή του. Οι αγώνες το 1906 στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και ένας από τους λόγους έκδοσης των αναμνηστικών γραμματοσήμων ήταν και για να προβάλλει διεθνώς η Ελλάδα την ικανότητα της να διοργανώνει παγκόσμιας εμβέλειας ποιοτικές αθλητικές δραστηριότητες

Από το Greektube.org
Κοινοποιήστε το στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: