Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Τα Γραμματόσημα Disney

Τα τελευταία χρόνια πολλές χώρες έχουν αρχίσει να  εκδίδουν  γραμματόσημα που απεικονίζουν θέματα με τους Ήρωες του Disney.
Συχνά, οι χώρες αυτές ,φιλοτελικά "ανύπαρκτες", προσπαθούν να παραμείνουν στην επικαιρότητα ή απλά να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους.
Είναι συχνά η μανία της συλλογής  που  οδηγεί στην αγορά αυτών των αντικειμένων, αλλά ένας σωστός  συλλέκτης γραμματοσήμων δεν νομίζω ότι  θα ενδιαφέρονταν για τις εκδόσεις αυτές.
Η μόνη αξιοσημείωτη εξαίρεση σε αυτό το γκρίζο τοπίο, αντιπροσωπεύεται από μία χώρα με μεγάλη φιλοτελική παράδοση τον  Άγιο Μαρίνο.
Η μικρή αυτή χώρα ήταν η πρώτη που το 1970 ( 22 Δεκεμβρίου), εξέδωσε μια σειρά  χαρακτήρων της Disney, και ειναι  μια πολύ όμορφη έκδοση που σχεδίασε ο  Ιταλός καλλιτέχνης  Giovan Battista Carpi!
Εδώ εμφανίζονται οι εικόνες όλων των γραμματοσήμων  που είναι συνολικά 10 ,και το τελευταίο απεικονίζει τον ίδιο τον Walt  Disney .





Κοινοποιήστε το στο Facebook

2 σχόλια:

Κώστας είπε...

Χαίρομαι που διαπιστώνω μέσα από το Blog σου ότι οι 2 φορές που κάποιοι πήγαν να μου πουλήσουν τα σπάνια και πολύτιμα Disney γραμματόσημα ήταν...άνθρακες.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

Η γνώση είναι δύναμη !!!!