Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Dennis the menace ,Ντένης ο τρομερόςΣαν σήμερα πριν από εξήντα χρόνια(12/3/1951) ο Ντένις έκανε την παρθενική του εμφάνιση σε 16 εφημερίδες των Ηνωμένων Πολιτειών. Πριν γίνει κόμικς ήταν παιδάκι και μάλιστα πολύ άτακτο.

O γιος του  σκιτσογράφου  Hank Ketcham, ειναι ο χαρτινος ηρωας  Ντένης ,ο τρομερός ,που μεταφράστηκε σε 19 γλώσσες και ταξίδεψε σε...48 χώρες.
Ο πραγματικός Ντένις μεγάλωσε και η σχέση του με τον πατέρα του, που έκανε άλλους δυο γάμους και απέκτησε δύο ακόμη παιδιά , εξελίχθηκε πολύ άσχημα. Ο Ντένις απομακρύνθηκε-μετά το διαζύγιο-από τον πατέρα του διατηρώντας μια ελάχιστη και τυπική επαφή.
Μεγάλη όμως ήταν και η κινηματογραφική επιτυχία του Ντένις κυρίως με την πιο γνωστή μεταφορά του το 1993 από τον σκηνοθέτη Νίκ Κάστλ, με τον Γουόλτερ Ματάου στον ρόλο του κυρίου Τζορτζ Γουίλσον, ενός γκρινιάρη ηλικιωμένου γείτονα που ταλαιπωρείται από τον τρομερό Ντένις.
Ο σκιτσογράφος Χανκ Κέτσαμ έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας και επιπλοκών ενός καρκίνου. Από τα τέλη του 1994 είχε σταματήσει να σχεδιάζει ο ίδιος το περίφημο κόμικς και επέβλεπε μια ομάδα σχεδιαστών και συγγραφέων.

Κοινοποιήστε το στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: