Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Βασίλης Τσιβιλίκας

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας ήταν Έλληνας κωμικός ηθοποιός με σημαντική παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο, την τηλεόραση και ιδιαίτερα το θέατρο.Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.
Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.
Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.
Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.
Η δεκαετία του 60 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου.
Πέθανε στην Αθήνα στις 29/02/2012.
Κοινοποιήστε το στο Facebook

2 σχόλια:

Ginger είπε...

Υπέροχος λατρεμένος όχι μόνο ηθοποιός (για μένα). Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πως φεύγουν έτσι από κοντά μας αυτοί οι άνθρωποι. Ηταν γεμάτος ζωή, γεμάτος ενέργεια είχε και ηθελε να δώσει ακόμα πολλά. Στην καρδιά μου πάντα Βασίλη μου.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣ είπε...

Έλεος ποιά και ο Βασίλης μας άφησε ;;;;;;;

Γιατί Θεέ μου ποιά ..... δε θα μας μείνει ίχνος χαμόγελου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε ;;;;;

Αγαπημένε μας Βασίλη αν είναι πράγματι αλήθεια .... ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ, σε ευχαριστώ για την προσφορά σου και για το γέλιο που μου έδωσες μέχρι σήμερα. Θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη και εγώ αλλά και η οικογένειά μου.
Καλή Αντάμωση !!!!