Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Κωνσταντίνος Λαλιώτης .....καραγκιοζοπαίχτης

Ο Κωνσταντίνος Λαλιώτης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1990. Αγάπησε τον Καραγκιόζη σε πολύ μικρή ηλικία και μόλις τριών χρονών απέκτησε τις πρώτες του φιγούρες από το εργαστήρι του Ορέστη ,που ήταν στην γειτονία του.
Πρωτοείδε παράσταση καραγκιόζη από τον Γιάνναρο στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς το 1997 στην πλατεία Ομονοίας της Πάτρας.
Έχει παρακολουθήσει παραστάσεις από όλους τους βετεράνους μαστόρους της τέχνης του Καραγκιόζη στην Αθήνα και στις εκδηλώσεις που γίνονταν στην Πάτρα.
Σε ηλικία 10 χρονών βρέθηκε πίσω από τον μπερντέ του Κώστα Μακρή, τον οποίο θεωρεί και δάσκαλό του, αφού εκεί για 4 χρόνια πήρε τις πρώτες του εμπειρίες στον μαγικό κόσμο του θεάτρου σκιών.
Το 2001 άρχισε να δίνει παραστάσεις στο σχολείο του στα πλαίσια διάφορων σχολικών εκδηλώσεων και οι συμμαθητές του τον αποθέωναν .
Το 2004 κατάκτησε το Α΄ Ειδικό Βραβείο Θεάτρου Σκιών στους «Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες» ως μέλος της θεατρικής ομάδας του 8ου Γυμνασίου Πάτρας, με επιμέλεια της καθηγήτριας Αθηνάς Καλλιμάνη η οποία τον βοήθησε πολύ στην κατανόηση των θεατρικών δεδομένων που απαιτούνται και πίσω από τον μπερντέ.
Το 2008 στους 4ους αγώνες θεάτρου σκιών στην Πάτρα αποκτά το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καραγκιοζοπαίχτη, καθώς και τριετή υποτροφία στην δραματική σχολή της ηθοποιού Ελντας Πανοπούλου, την οποία όμως αρνήθηκε ευγενικά λόγο άλλων υποχρεώσεων του .
Τον Μάιο του 2009 σε συνεργασία και πάλι με την θεατρική ομάδα του παλιού του σχολείου ,παρουσιάζει στο καλοκαιρινό λαϊκό θέατρο της οδού Γερμανού, τον παραδοσιακό γάμο της Ανδρίτσαινας, μια παράσταση με θέατρο σκιών και ζωντανή αναπαράσταση του εθίμου, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Αθηνάς Καλλιμάνη.
Από τον Φεβρουάριο του 2010 βοηθά συστηματικά τον Γιάνναρο στις παραστάσεις του αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία δίπλα στο σπουδαίο αυτόν ‘’μάστορα’’.
Το καλοκαίρι του 2011 ξανασυνεργάζεται με τον Μακρή στις παραστάσεις που δίνονται στο θεατράκι της πλατειάς ‘’Μίμαρου’’
Τον Οκτώβριο του 2011,συνεργάζεται με την πολυφωνική χορωδία Πατρών ,για μια παράσταση - αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, η οποία περιελάμβανε και θέατρο σκιών , δόθηκε δε στο Δημοτικό  Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα αποσπώντας άριστες κριτικές, σε κείμενα και σκηνοθεσία και πάλι της Αθηνάς Καλλιμάνη!
Ο Κωνσταντίνος δίνει συχνά παραστάσεις σε σχολεία και σε εκδηλώσεις στην Πάτρα με μεγάλη επιτυχία ,επιτυχία που διαπιστώσαμε κατά τις παραστάσεις που δόθηκαν από Πατρινούς καλλιτέχνες στον πολυχώρο VESO MARE στην Πάτρα τον Νοέμβριο του 2011.
Ζωγραφίζει και δικές του φιγούρες ,διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από φιγούρες του Φώτη Πλέσσα ,και επίσης διαθέτει ηχητικά ντοκουμέντα από παραστάσεις και πολλά βιβλία που αφορούν το θέατρο σκιών.
Έχει περιθώρια για τελειοποίηση της τέχνης που τόσο λατρεύει και όλα τα προσόντα να πετύχει τους στόχους του.

Κοινοποιήστε το στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: