Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Aντώνης Παντιώρας....καραγκιοζοπαικτης

O Aντώνης Παντιώρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.
Από μικρός ’’κόλλησε’’ στην τηλεόραση βλέποντας εκπομπές του καραγκιόζη με τον Θανάση Σπυρόπουλο.
Η αγάπη του για το θέατρο σκιών γίνονταν κάθε μέρα μεγαλύτερη και όλη του η δραστηριότητα ήταν γύρω από τον χάρτινο ήρωα.
Στα δεκατέσσερα του χρόνια ,το 1995,τολμα την πρώτη δημόσια παράσταση του στο νοσοκομείο παίδων Πεντέλης ,μια παράσταση που απογείωσε τα παιδιά που ήταν εκεί και το ηθικό του Αντώνη.
Το ίδιο έτος αρχίζει να βοήθα τον Θανάση Σπυρόπουλο πίσω απ’ τον μπερντέ αποκτώντας αξιόλογη εμπειρία.
Το 1995 ,χρονιά σταθμός, γνωρίζει τον Πάνο Καπετανίδη και γράφετε στο σωματείο καραγκιοζοπαιχτών ,παρακολουθεί μαθήματα κατασκευής φιγούρας από τον ίδιο τον Πανό και τον βοήθα επίσης σε διάφορες παραστάσεις αποκτώντας ακόμα μια εμπειρία.Στην εμπειρία του βοηθά σημαντικά και ο αείμνηστος Διονύσης Λέντερης που τον χρήζει βοηθό του για αρκετό καιρό.
Στα επόμενα χρόνια βοηθά περιστασιακά τον Βάγγο ,τον Μάνθο Αθηναίο,τον Σωτ.Τάγκαλο,τον Κυριάκο Δεσύλλα και τον Γιάνναρο ,η δε βοήθεια αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προϋπηρεσία ,απλά απόκτηση εμπειρίας δίπλα σε ιερά τέρατα της τέχνης.
Στην καλλιτεχνική του πορεία συναντά τον Φώτη Πλεσσα που με τα ‘‘εργαλεία’’ του βοηθά πολύ τον Αντώνη να δει με άλλο μάτι πλέον την τέχνη του θεάτρου σκιών μαθαίνοντας και από αυτόν ’’κόλπα’’ που ορισμένοι επιμελώς τα έκρυβαν .
Το 1998 αρχίζει την συνεργασία με γνωστά καλλιτεχνικά γραφεία και καλύπτει εκδηλώσεις και παιδικά πάρτι.
Έχει λάβει μέρος στο πρώτο φεστιβάλ νέων καραγκιοζοπαιχτών στο λόφο του Στρέφη ανοίγοντας πρώτος τις παραστάσεις ,ακολούθησαν συμμετοχές και σε άλλα φεστιβάλ Δήμων και εκδηλώσεις διαφόρων φορέων.
Τα χρόνια περνούν και ο Αντώνης αποκτά νέα εφόδια στο χώρο της επαγγελματικής ψυχαγωγίας προσθέτοντας στις δραστηριότητες του ταχυδακτυλουργία και κουκλοθέατρο.
Το απλό αυτό βιογραφικό δεν θα υπήρχε αν δεν περνούσαν από την ζωή του ο Πάνος Καπετανιδης και ο Φώτης Πλεσσας τους οποίους και ευχαριστεί ιδιαίτερα.
Κοινοποιήστε το στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: