Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

50 λόγοι για να αγαπήσετε την Πάτρα

Ένας σίγουρος τρόπος για να γνωρίσεις μια πόλη είναι να ακολουθήσεις τα βήματα των κατοίκων της. Να κινηθείς σε αυτή τις ώρες αιχμής και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες, να περπατήσεις το κέντρο και την αγορά της, να καθήσεις στα στέκια των ντόπιων και να ανακαλύψεις έτσι τα μικρά και μεγάλα μυστικά της.
Οι εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ κυκλοφόρησαν ένα νέο οδηγό – λεύκωμα με τίτλο «50 λόγοι για να αγαπήσετε την Πάτρα». Πρόκειται για μια εντελώς πρωτότυπη έκδοση, η οποία φιλοδοξεί με μικρά εύληπτα κείμενα, εντυπωσιακές έγχρωμες φωτογραφίες, σύγχρονη αισθητική και κατατοπιστικές πληροφορίες να δώσει στους επισκέπτες της Πάτρας, τους τουρίστες, αλλά ακόμα και τους κατοίκους της πόλης, μια σειρά από ελκυστικές προτάσεις για την παραμονή τους σε αυτή.
Η έκδοση, αντίστοιχη της οποίας δεν υπάρχει για καμία άλλη ελληνική πόλη, βασίζεται στην ιδέα ότι ο επισκέπτης μιας μεγάλης πόλης, είτε βρεθεί σε αυτή για επαγγελματικό ταξίδι είτε για λόγους αναψυχής, συχνά έχει την ανάγκη άμεσων και εύληπτων πληροφοριών, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγει σε πολυσέλιδους τουριστικούς οδηγούς. Επιπλέον όλο και περισσότεροι είναι οι τουρίστες οι οποίοι αναζητούν να γνωρίσουν μια πόλη, μέσα από τα μάτια και τις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων της, χωρίς οι επισκέψεις τους να περιορίζονται στα μνημεία ή τα άλλα δημοφιλή της αξιοθέατα.
Στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του βιβλίου, προσκαλέσαμε τους φίλους των εκδόσεων ΤΟ ΔΟΝΤΙ στο Διαδίκτυο, να μας στείλουν τους δικούς τους λόγους για τους οποίους αγαπούν την Πάτρα. Οι πιο δημοφιλείς από αυτές τις ιδέες συμπεριλήφθηκαν στην έκδοση ή ταίριαξαν μαζί με μερικές από τις δικές μας.
Όλες τους, όμως, θα δημοσιευτούν σε μια γωνιά του παγκόσμιου χωριού για την οποία θα σας ενημερώσουμε πολύ σύντομα. Εκεί, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε σταδιακά ένα διαδικτυακό χώρο που να γεμίσει με μικρά και μεγάλα μυστικά της Πάτρας, έτσι όπως θα τα καταγράφουν όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν.
Η έκδοση πωλείται (στην τιμή των 8 ευρώ) σε βιβλιοπωλεία, κέντρα τύπου και δεκάδες άλλα κεντρικά σημεία, ενώ σε λίγες μέρες θα διατίθεται και στην Αθήνα σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και κέντρα τύπου. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι η έκδοση του βιβλίου στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, γεγονός που αποκτά ξεχωριστή σημασία, γιατί αποδεικνύει ότι ακόμα και στην τρέχουσα κακή συγκυρία, ο ιδιωτικός τομέας μπορεί ακόμα να αναγνωρίζει τις καλές προσπάθειες οι οποίες δεν είναι πάντα απαραίτητο να στηρίζονται από φορείς του δημοσίου ή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κοινοποιήστε το στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: