Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Σαπουνόφουσκες

Ο θαυματουργός κύλινδρος, που για να τον ανανεώσουμε προσθέτουμε  απορρυπαντικό πιάτων από την κουζίνα και διασκεδάζαμε απλώς γεμίζοντας το δωμάτιο με σαπουνόφουσκες, προσπαθώντας να τις κάνουμε όσο πιο μεγάλες μπορούμε, είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα έχει περάσει από τα χέρια κάθε παιδιού. Αφενός γιατί είναι πολύ φθηνό, και αφετέρου γιατί, για να εντυπωσιαστεί η παιδική αθωότητα δεν χρειάζονται πολλά: Αρκούν μερικές φουσκάλες που αιωρούνται στον αέρα.
Γνώρισα τις σαπουνόφουσκες σε ηλικία 7 ετών ..το 1963 περίπου ,η μητέρα μου έφτιαχνε Ρολ με νερό (όπως και κάθε μάνα πιστεύω)και γινόταν μια φοβερή σαπουνάδα ,είχε προηγηθεί η δημιουργία από καλάμι ενός ..φυσητήρα και το παιχνίδι άρχιζε .
Όταν πήγα να το εφαρμόσω στα παιδιά μου μετά από 25 χρόνια η μαγεία είχε χαθεί ,με κορόιδευαν που έφτιαχνα καλάμια μιας και με ένα 50αρικο έπαιρνες το γνωστό μπουκαλάκι με τον κρίκο .
Τελευταία εμφανίστηκαν ,στο τρίτο μου παιδί  ηλεκτρικά ...πιστόλια που παράγουν ποσότητα και είναι αλάνθαστα ,μάλλον λόγω του υγρού που περιέχουν.
Πάντως είναι ένα παιχνίδι  που εξάπτει την φαντασία των παιδιών και δεν πρέπει να το παραβλέπουμε ,ας διατηρήσουμε την μαγεία στα μάτια των παιδιών ...χωρίς μπαταρίες.
Κοινοποιήστε το στο Facebook

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαχα, όλες οι μανάδες τελικά... πειραματίστηκαν με απορρυπαντικό πιάτων για να μας ξαναγεμίσουν το μπουκαλάκι!