Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Viewmaster

Το View-Master έχει μια μακρά ιστορία, που χρονολογείται από τα τέλη του 1930 στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, ΗΠΑ. Αρχικά είχε σχεδιαστεί από τον William Gruber και Harold Graves.
Ο Graves, ήταν πρόεδρος της  εταιρείας Sawyers παραγωγής φωτογραφικών ειδών και στο δυναμικό εργαζόταν ο Gruber που είχε βελτιώσει την λήψη στερεοσκοπικών φωτογραφιών.
Οι παραπάνω συνεργάστηκαν και σχεδίασαν το πρώτο View-master το 1938 ,ήταν μια συσκευή για προβολή επτά 3-D εικόνων (που ονομάζεται επίσης στερεοσκοπικές εικόνες ), σε ένα δίσκο χαρτιού.
Αρχικά το View-master ήταν  ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, αλλά με τον καιρό αναπτύχθηκε για διασκέδαση των παιδιών σε ένα καινούργιο κόσμο που άνοιγε μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους χαρίζοντας ονειρικά κέρδη στους δημιουργούς του.
Η Sawyers αγοράζει το 1951 την  Tru-Vue Company  ένα σοβαρό αντίπαλο της.
Η σύμπραξη διευρύνει τα θέματα των ταινιών για το View-master με χαρακτήρες Disney  και κάνει πασίγνωστη την εταιρία σε όλο τον κόσμο.
Συνολικά, έχουν γίνει περίπου 25 διαφορετικά μοντέλα συσκευών View-master  και  1,5 δισεκατομμύρια δίσκοι-ταινίες  έχουν παραχθεί. Παρά τη μακρά ιστορία της και τις πολλές αλλαγές σε μοντέλα και υλικά, το ίδιο βασικό σχέδιο των δίσκων και εσωτερικού μηχανισμού συνεχίζεται , διασφαλίζοντας ότι κάθε δίσκος που έγινε ποτέ θα λειτουργήσει σε κάθε μοντέλο που κατασκευάστηκε ποτέ.
Το πρώτο μου View-master μαζί με 3 ταινίες το απέκτησα το 1965 και οι ταινίες ήταν ο γάμος του τότε βασιλιά Κων/νου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα όμως υπάρχουν;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ είπε...

Υπάρχουν παντού σε νέα μορφή ,πέρνουν τις ιδιές ταινίες ,και συναρπάζουν πλεον μόνο τους μεγάλους μιάς και τα παιδιά το βρίσκουν λίγο και ανούσιο.
Αλλά τότε εμείς.....