Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Αsterix ....ετών 51

Αστερίξ είναι ο τίτλος ενός κόμικς των Ρενέ Γκοσινί (σενάριο) και Αλμπέρ Ουντερζό (σκίτσα). Η ονομασία του προέρχεται από το βασικό χαρακτήρα της σειράς: Αστερίξ. Η σειρά ξεκίνησε στο πρώτο τεύχος του γαλλικού περιοδικού Pilote στις 29 Οκτωβρίου του 1959 . Μετά τον θάνατο του Γκοσινί (1977) ο Ουντερζό συνεχίζει ως σήμερα τις ιστορίες με τους κατοίκους του Γαλατικού Χωριού που αντιστέκεται στους Ρωμαίους που μεταφράζεται πλέον σε πολλές γλώσσες και έχει φανατικούς φίλους.Εξώφυλλο του πρώτου τεύχους pilote  και ένα strip από την πρώτη δημοσίευση


Κοινοποιήστε το στο Facebook

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσουμε πως τα κομικς του Pilote (της λεγόμενης Γαλλο-Βελγικης σχολής) προτοεμφανίστηκαν στην Ελλάδα γύρω στο 1965-66 μέσα απο το βραχύβιο παιδικό περιοδικό "Bravo" , και στη συνέχεια,g;yrv sto 1970,μέσα απο τα Περιοδικα "Αστερίξ" και Τin-tin".

Ηταν περιοδικά ποικίλης ύλης που δημοσίευαν και άλλα κόμικς εκτός απο τα συννώνυμα.

Δυστυχώς αυτά τα μικρά αριστουργήματα ήταν τελείως ξένα με το χιούμορ (?) και το διανοητικό επίπεδο (??) των νεοελλήνων και έτσι ποτέ δεν "'επιασαν" σχτ χώρα μας,με εξαίρεση τον Αστερίξ και τον Λούκι-Λούκ.