Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Cineek magazine

«...Ανανεωμένο, σύγχρονο, μαχητικό, εναλλακτικό…»

Δημιουργήσαμε το 2007 (με αφετηρία την Πάτρα) ένα διαδικτυακό περιοδικό Τέχνης λειτουργώντας πάντα με τις αρχές της ελεύθερης έκφρασης και της ανεξάρτητης σκέψης. Γι αυτό άλλωστε και το λογισμικό που χρησιμοποιούμε είναι ανοικτού κώδικα (open source). Καιρός ήταν να ανανεωθούμε (στο σχεδιασμό) αλλά να μην αφήσουμε καμία από τις αρχές μας στη λαίλαπα του κέρδους. Το περιοδικό μας δεν έχει ενοχλητικές διαφημίσεις, ούτε ανούσια κουτσομπολιά, αλλά ούτε χορηγούς για να έχουμε εξαρτήσεις για το τι θα δημοσιεύουμε.
Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν για την δήθεν αντικειμενικότητα. Είμαστε υποκειμενικοί και μας αρέσει, όπως μας αρέσει να παρασυρόμαστε από τα «πάθη μας» και να μην μαθαίνουμε από αυτά. Δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν και δεν είμαστε παράρτημα διαφημιστικής εταιρείας.

Σας καλούμε να επισκεφθείτε το Cineek magazine–online περιοδικό για τον Εναλλακτικό πολιτισμό www.cineek.gr. Δημιούργημα μιας ομάδας ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο των Τεχνών. Tο περιοδικό φιλοδοξεί και είναι :
· ένας χώρος που αναδεικνύει το πολιτισμό που παράγεται –ειδικά στη περιφέρεια- το πολιτισμό που αφήνει αδιάφορο τα μεγάλα Μ.Μ.Ε, μιας και δεν έχει τον παράγοντα «κέρδους-υψηλής θέασης». · δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς να προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους.
· προβάλει καλλιτέχνες, χώρους τέχνης και τις πολιτιστικές δραστηριότητες των καλλιτεχνικών ομάδων που αποτελούν το πιο ζωντανό κομμάτι στις πόλεις. · Το Cineek magazine, μέσο ενημέρωσης με άποψη και γνώμη, που δεν μένει αμέτοχο για τα τεκταινόμενα και παρεμβαίνει είτε μέσω του διαδικτύου, είτε οργανώνοντας πολιτιστικά γεγονότα σε συνεργασία με φορείς που έχουν να επιδείξουν ποιότητα και συγκροτημένη άποψη, μακριά από ελίτ και λαϊκίστικες φωνές.

- Κάθε μήνα έχουμε και μια νέα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ με κοινωνικοπολιτικούς στόχους. - Oι αναγνώστες μπορούν συνεχώς να ενημερώνονται μέσω του RSS Feed - Στο τμήμα ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ θα βρειτε μόνο επιλεγμένες ιστοσελίδες.
Στηρίξτε μια ιστοσελίδα ελεύθερης έκφρασης που προβάλλεται ο εναλλακτικός πολιτισμός, συμμετέχετε στο www.cineek.gr
Αναδείξτε τον πολτισμό της περιφέρειας, της γειτονιάς σου, για να ακουστεί και η άλη όψη των πραγμάτων.

Για τη Συντακτική Επιτροπή
Παναγιώτης Χιονίδης (Αρχισυντάκτης) editors@cineek.gr
(κιν..6932766373)
Κοινοποιήστε το στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: