Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ιστορία μιας επιστολής


Η ιστορία αυτής της επιστολής ξεκινά με το λάθος του αποστολέα να γράψει την διεύθυνσή του στην θέση του παραλήπτη(ο αποστολέας ήταν συγγενής μου ,όπως επίσης και ο παραλήπτης).
Η πρώτη σφραγίδα ΠΑΤΡΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ 24/8/1956 μαρτυρά την ημέρα της αποστολής
Κάπου προς την διαδρομή ,στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ,διορθώνουν το όνομα του πλοίου και το γραμμα φτάνει στην MURORAN της ΙΑΠΩΝΙΑΣ (JAPAN) στις 19/10/1956.
Από την Ιαπωνία το επιστρέφουν στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ,εκεί επιβεβαιώνουν ότι ο παραλήπτης είναι άγνωστος ,βάζουν τις σχετικές ενδείξεις και στέλνουν πίσω το γραμμα στην Ελλάδα (ΠΑΤΡΑ 23/1/1957).
Το γραμμα αυτό περιπλανιόταν 5 ολόκληρους μήνες κάνοντας το γύρω του κόσμου και διάφορες συγκυρίες κατά την επιστροφή και παραλαβή του στην Πάτρα ,το 1957,δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του αποστολέα ,νομίζοντας ότι ο παραληπτης το έλαβε κανονικά και δεν έστειλε απάντηση ποτέ .
Ανακατεύοντας παλιά χαρτιά και ντουλάπια στο πατρικό μου σπίτι (το 1998) βρήκα το γραμμα αυτό κλειστό και κατάλαβα αμέσως τον ένοχο της απόκρυψης ,το έδωσα στον Γιώργο Γιωργιόπουλο κλειστό όπως ήταν (41 χρόνια μετά) και του εξήγησα τι είχε γίνει ,τα κατάλαβε όλα και πιστεύω να συγχώρεσε τον συχωρεμένο Αρίστο για την μη ανταπόκρισή του.
Σήμερα είναι όλοι μαζί στον ουρανό παρέα και με τον ένοχο της απόκρυψης και πιστεύω να έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα.
Η φάκελος αυτός έμεινε για να μου θυμίζει τις περιπλανήσεις του και την ανάγκη επικοινωνίας των ανθρώπων δια μέσω των ''αγγέλων χωρίς φτερά'' την εποχή εκείνη.






Κοινοποιήστε το στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: