Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

BUGATTI ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.......

Στην Πάτρα βρέθηκαν σήμερα μετά από περιήγηση στην Πελοπόννησο 30 αυτοκίνητα αντίκες ,κυρίως BUGATTI.
Τα λαχταριστά αυτά αυτοκίνητα της περιόδου 1910-1920 ανήκουν σε μέλη του ιταλικού BUGATTI CLUB και διοργανώνουν εκδρομές με τα υπέροχα αυτά οχήματα σε όλο τον κόσμο .
Η στάση τους στην Πάτρα έγινε στην παραλία Βραχνείκων στο γνωστό εστιατόριο <Χωρίς όνομα> του Ζώη Τζούδα ,όπου απόλαυσαν ένα πλούσιο γεύμα με θαλασσινά.
Θαυμάστε τα όμορφα αυτά καλοσυντηρημένα αυτοκίνητα και όπως μας είπε και ο πρόεδρος του ιταλικού BUGATTI CLUB Κ. Φρανκο Μανο αποτελούν το καθένα μια περιουσία και ένα ξεχωριστό μέλος της οικογένειας του κατόχου τους.
Ο γηραιότερος συμμετέχων στην εκδήλωση ήταν Αμερικάνος 91 ετών και ο νεότερος μόλις 6 μηνών γιος Ιταλού οδηγού(βρισκόταν στο αυτοκίνητο συνοδείας).

Στην φώτο συνοδηγός ο γηραιότερος συμμετέχων ,91 ετών.

Αναμεσα στα BUGATTI και μια ξεχωριστη JAGUAR E Type.

O πρόεδρος του ιταλικού BUGATTI CLUB (αριστερά)σε μια αναμνηστική φώτο με τον γράφοντα .






Ο ιδιοκτήτης του ρεστοραν ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ, Ζώης Τζούδας με οδηγούς των οχημάτων .




























Ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν ο Ettore Bugatti , γεννήθηκε στο Μιλάνο, Ιταλία, και η εταιρία του αυτοκινήτου που φέρει το όνομά του, ιδρύθηκε το 1909 στην πόλη της Molsheim που βρίσκεται στην Αλσατία, της Γερμανίας (την εποχή εκείνη), και μετά το 1919 είναι περιοχή της Γαλλίας.
Η εταιρεία ήταν γνωστή τόσο για το επίπεδο λεπτομέρειας των μηχανικών της, στα αυτοκίνητα της, καθώς και για το καλλιτεχνικό τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκαν τα σχέδια, λαμβάνοντας υπόψη την καλλιτεχνική φύση της οικογένειας του Ettore (ο πατέρας του, Κάρλο Bugatti (1856-1940), ήταν σχεδιαστής επίπλων Art Nouveau και κοσμημάτων.
Η εταιρεία λαμβάνει μέρος με μεγάλη επιτυχία στις αρχές του μηχανοκίνητου αθλητισμού Grand Prix, κερδίζοντας το πρώτο GRAND PRIX του Μονακό . Η επιτυχία της εταιρείας κορυφώθηκε με οδηγό τον Jean-Pierre Wimille κερδίζοντας το ράλι <24> του Le Mans δύο φορές (το 1937 με Robert Benoist και 1939 με Pierre Veyron).

Δεν υπάρχουν σχόλια: