Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«…Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας
η γιορτή πολιτισμού και νεολαίας της Πάτρας …»

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας – «Διεθνές Πανόραμα (το οποίο θα διεξαχθεί από 2/10 έως τις 10/10/2008 στον πολυχώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ γεννήθηκε από το όραμα για τη δημιουργία μίας ανεξάρτητης και ελεύθερης πλατφόρμας κινηματογραφικής έκφρασης, με επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο και ό,τι τον περιβάλλει, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και στον προβληματισμό του κοινού για τα μεγάλα οικολογικά και κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη μας. Μέσα από διαφορετικές θεματικές αφετηρίες και αισθητικές προσεγγίσεις, στην προσπάθεια για μια σχέση ισορροπίας, σεβασμού και ευθύνης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, την κοινωνία και τη φύση, το Φεστιβάλ προβάλλει την κινηματογραφική τέχνη που υπηρετεί τις αξίες του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης

Η Οργανωτική Επιτροπή του, αποφάσισε να βραβεύσει τιμής ένεκεν (την τελευταία μέρα του φεστιβάλ Σάββατο 10/10) τον κ. Βασίλη Λαδά, πρώτο πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης της Πάτρας, λογοτέχνη και αγωνιστή της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Στο πρόσωπο του Βασίλη Λαδά βραβεύεται η διαχρονική ιστορία της κινηματογραφικής λέσχης.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί χαιρετισμός του Μίκη Θοδωράκη προς το Διεθνές Πανόραμα (και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή του).

Με αμείωτη ζωντάνια και ενθουσιασμό, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας, το «10ο Διεθνές Πανόραμα» ανανεώνει και φέτος το φθινοπωρινό του ραντεβού στην πόλη της Πάτρας.

Περισσοτερα στο www.independent.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: