Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ενα ιστορικο Φαρμακειο στην Πατρα

Το φαρμακείο της Βεατρίκης Τζουραμάνη που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας είναι το πιο αρχαιότερο φαρμακείο της πόλης μας.
Διατηρητέο κτήριο του 19ου αιώνα ,(σύμφωνα με ανάγλυφο στην κύρια είσοδο κατασκευάστηκε το 1873) φιλοξενεί από τις αρχές του 1900 μόνο φαρμακεία.







Το πρώτο φαρμακείο ήταν του Τάκη Ν. Διδάχου , γιου του επίσης φαρμακοποιού Νικου Διδάχου που διατηρούσε φαρμακείο στην άνω πόλη .




Το 1922 το φαρμακείο ανέλαβε ο φαρμακοποιός Μιχάλης Ζερβόπουλος .







Το 1956 συνταξιοδοτείται ο Ζερβόπουλος και το φαρμακείο αναλαμβάνει ο κ. Ευθύμιος Τζουραμάνης μέχρι το 1995 , που συνταξιοδοτείται και αυτός , παραδίδοντας τα ηνία του ιστορικού φαρμακείου στην κόρη του Βεατρίκη ,πτυχιούχο φαρμακευτικής του πανεπιστήμιου Πάτρας.

Το φαρμακείο ανακαινίστηκε με πολύ μεράκι και σε μια προθήκη του εκτίθενται παλιές συσκευασίες φαρμάκων και φαρμακευτικά σκευάσματα σε γυάλινα μπουκαλάκια που έχουν φυλαχτεί από όλους τους προκατόχους της.





Είναι ένα παραδοσιακό , ακόμα , φαρμακείο με πολλά στοιχεία από το παρελθόν και γιαυτό αξίζει ένα μπράβο στην ιδιοκτήτρια .
Οι πατρινοί με γούστο ας ρίξουν μια ματιά στο ιστορικό αυτό φαρμακείο ,Κανακάρη και Γεροκωστοπούλου γωνία , που εκτός των άλλων έχει πρωταγωνιστεί και σε σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης (Λόγω Τιμής ,της Μιρέλλας Παπαοικονόμου , στο MEGA )

Οι ετικετες προέρχονται από την συλλογή του Φαρμακείου .



Δεν υπάρχουν σχόλια: