Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Νομίσματα Ευρώ ,έχουν συλλεκτική αξία;


Η αποψή μας

Μου γράφεται πολλοί και με ρωτάτε γιατί δεν ασχολούμαι με τα νομίσματα του ευρώ σε συλλεκτικό επίπεδο.
Η απάντηση είναι γνωστή: δεν ασχολούμαι με εκδόσεις που σαν μοναδικό στόχο έχουν το κέρδος.
Οι εκδότριες χώρες των ευρώ έχουν βρει ένα νέο τρόπο αφαίμαξης των συλλεκτών με τις συνεχείς εκδόσεις αναμνηστικών blisters ,αναμνηστικών κερμάτων των 2 ευρώ ,ασημένιων νομισμάτων κλπ που τα πωλούν σε δεκαπλάσια τουλάχιστον άξια από την ονομαστική τους.
Αρκεί για όλα αυτά που έχετε αγοράσει να κάνετε μια προσπάθεια πώλησης τους ,στα γνωστά καταστήματα σχετικών ειδών ,θα απελπιστείτε.
Θα μου πείτε ρε μάγκα πατρινέ εμείς τα παίρνουμε για συλλογή!!!!
Βέβαια για συλλογή τα παίρνετε αλλά εάν χρειαστεί να πάρετε τουλάχιστον τα χρήματα σας πίσω.
Ένα απλό παράδειγμα ,όταν ο έμπορος πουλά ένα νόμισμα ονομαστικής αξίας 10 ευρώ στην τιμή των 25 ευρώ ,περιέχει ένα κέρδος 30% το ελάχιστο.
Όταν το νόμισμα μετά από καμπόσα χρόνια πωλείτε στην αγορά 40 ευρώ ,ο έμπορος ίσως στο αγοράσει για 10 ευρώ ,για να πάρεις πίσω τα χρήματα σου το νόμισμα πρέπει να πουλιέται πάνω από 90 ευρώ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Τι προτείνω ;
Επιλεγμένες αγορές ,από εγκύρους εμπόρους (υπάρχουν και τέτοιοι),και όχι να αγοράζουμε ότι κυκλοφορεί ,έχει αποδειχθη ότι οι γενικές συλλογές δεν ολοκληρώνονται ποτέ ,εξειδικευτείτε σε ένα θέμα.
Μην ξεχνάτε ότι την ν ιδία μορφή καταχρηστικών εκδόσεων έχουν εφαρμόσει από το 2003 και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (μεγάλες αξίες ,προσωπικά γραμματόσημα ,ολυμπιονίκες κλπ).
Και πάλι το συζητάμε…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό. Όλα αυτά που συμβαίνουν αλληλοσυνδέονται πάντως . Αν αναλογισθεί κανείς το πως έχουν αλλάξει τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία με όλα αυτά που συμβαίνουν με τα νομισματικά ταμεία και τους λίπους νταβατζήδες ( επιτρέψτε μου τον όρο ), εαν δει κανείς την εξελικτική πορεία στο συνάλλαγμα / μετατροπή νομισμάτων με όλα αυτά τα καθημερινά σκαμπανεβάσματα θα καταλήξει ότι το τέλος είναι πάνω - κάτω προβλέψιμο.