Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση πρωτοσέλιδων εφημερίδων από την Πάτρα το 1940

Έκθεση στην ΕΣΗΕΠΗΝ για τη ζωή σε περίοδο πολέμου

Η ζωή στην Πάτρα σε περίοδο πολέμου αναβιώνει μέσα από τα πρωτοσέλιδα του τοπικού Τύπου που εκτίθενται στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ. Χρήσιμες οδηγίες για τους πολίτες, υποδείξεις για τα καταφύγια, πολεμικά ανακοινωθέντα, αλλά και εκκλήσεις προς το κοινό να επιστρέψει στην πόλη είναι ορισμένες μόνο από τις «στιγμές» που έζησε η Πάτρα του 1940. Πέρα όμως από τις πληροφορίες που αντλεί κανείς για την Πάτρα του 1940, συνειδητοποιεί και το γεγονός ότι ο τύπος της εποχής διακατέχεται από λογοκρισία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις διαφόρων φορέων, έως και οι μικρές αγγελίες από τις οποίες προκύπτουν ενδιαφέρουσες πτυχές.

Για παράδειγμα είναι εμφανής η προσπάθεια των επαγγελματιών να γνωστοποιήσουν στο κοινό ότι επανέρχονται κανονικά στις δραστηριότητές τους.

Παράλληλα εκτίθενται δημοσιεύματα που παραπέμπουν στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων του 1943, γεγονός το οποίο παρουσιάζεται μεν, αλλά συγκαλυμμένα.

Η έκθεση στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ με δημοσιεύματα της συγκεκριμένης περιόδου ξεκίνησε χθες Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Το Μουσείο Τύπου λειτουργεί κατά τις ώρες 09.00-13.00 καθημερινά, ενώ για οργανωμένες ξεναγήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Μουσείου (υπεύθυνη κα Κατερίνα Τσίρου)
Διεύθυνση: Μαιζώνος 200, Πάτρα

Τηλ.και fax: 2610 310488
E-mail: mouseiotipou@esiepin.gr






Κοινοποιήστε το στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: